Fotoaparati sa osetljivim ekranom

Bez autora
Mar 15 2010

Kompanija "Panasonik" je najavila novi model "lumiks DMC-G2", prvi svetski digitalni fotoaparat čiji je objektiv zamenjiv i ima obrtni ekran osetljiv na dodir. Novi "lumiks G2" je poslednji dodatak "lumiks G" seriji i obuhvata ekran osetljiv na dodir koji omogućava jednostavnu operaciju. Dodirujući predmet na LCD-u, korisnik može podešavati AF čak i dok pušta dugme za snimanje. Brzi i precizni AF kontrast radi zajedno sa ekranom osetljivim na dodir kako bi omogućio glatko i ugodno snimanje. Funkcija ekrana osetljivog na dodir takođe služi i za gledanje slika. Korisnici mogu ponovno pregledati slike iz stotinu raznih datoteka samo pomoću dodira umanjene sličice. Pokretanjem slika, jedne za drugom, korisnici mogu prstom razvlačiti sliku preko ekrana i tako pregledati kolekciju fotografija.

Fotoaparati sa osetljivim ekranomKompanija "Panasonik" je najavila novi model "lumiks DMC-G2", prvi svetski digitalni fotoaparat čiji je objektiv zamenjiv i ima obrtni ekran osetljiv na dodir.

Novi "lumiks G2" je poslednji dodatak "lumiks G" seriji i obuhvata ekran osetljiv na dodir koji omogućava jednostavnu operaciju. Dodirujući predmet na LCD-u, korisnik može podešavati AF čak i dok pušta dugme za snimanje. Brzi i precizni AF kontrast radi zajedno sa ekranom osetljivim na dodir kako bi omogućio glatko i ugodno snimanje. Funkcija ekrana osetljivog na dodir takođe služi i za gledanje slika. Korisnici mogu ponovno pregledati slike iz stotinu raznih datoteka samo pomoću dodira umanjene sličice. Pokretanjem slika, jedne za drugom, korisnici mogu prstom razvlačiti sliku preko ekrana i tako pregledati kolekciju fotografija.

"Lumiks G2" takođe sadrži dvostruku funkciju "lajv vju" ponuđenu uz intelidžent LCD od 3.0 inča i slobodni ugao od 460.000 piksela i uz 1.440.000 piksela, sa zumom od 1.4x. Široki LCD visoke rezolucije sa širokim uglom gledanja, okreće se za 180 stepeni sa strane i savija se za 270 stepeni gore i dole, tako da omogućava približno stopostotno područje gledanja. LCD sa slobodnim uglom i mogućnošću funkcije ekrana koji je osetljiv na dodir, omogućava vrlo jednostavno praćenje i dodirivanje, u bilo kom fizičkom položaju.

"Lumiks G10" sadrži široki i svetli 3.0 inčni intelidžent LCD od 460.000 piksela i LCD od 202.000 piksela, s rezolucijom od 1.04x, kao i lajv vju fajnder koji omogućava uvid u rezultate postavki slike koja prethodi snimanju. Lajv vju fajnder je omogućen uz pomoć lajv MOS senzora koji uzima signale direktno iz senzora slike i neprestano ih šalje na LCD u stvarnom vremenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik